OM ESBJERG STIGELAUG

Om Esbjerg Stigelaug


Esbjerg Stigelaug blev dannet den 12. oktober 2011 på baggrund af den første drejestige i Esbjerg, en Bedford OLB, påmonteret en Magirus drejestige.


Stigelaugets medlemmer er primært nuværende og tidligere brand- og redningsfolk fra henholdsvis Falcks Redningskorps og Sydvestjysk Brandvæsen i Esbjerg, Varde og Fanø Kommunes slukningsområde.

Der er muligt for familiemedlemmer til nuværende eller tidligere ansatte i ovennævnte korps at være passivt medlem.


Formålet med Esbjerg stigelaug er primært bevarelse, renovering af samt kørsel til træf med den gamle Bedford Magirus stigevogn fra 1952.

Derudover bidrage til et godt kammeratskab på tværs af Falck og Sydvestjysk Brandvæsen ved deltagelse i egne og andres arrangementer og træf.


Stigelauget tilbyder så vidt det er muligt, kørsel og udstilling af Bedford stigen til konfirmationer, bryllupper og lignende mod betaling. Også reklame/blikfang kan vi stille op til.


Hvert år i august eller september er Esbjerg stigelaug vært ved vort eget veteranbrandbilstræf på Beredskabsstationen i Esbjerg.


Udover Bedford magirus stigevognen, har Esbjerg stigelaug også en Dodge autosprøjte og en Land Rover slangetender. De er begge under renovering. På Beredskabsstationen i Esbjerg har Stigelauget indrettet et lille museumshjørne med Esbjergs første håndtrukne brandsprøjte og andre spændende effekter.


Især i vinterhalvåret arbejdes der på renovering af de før nævnte køretøjer. I sommerhalvåret køres der i Bedford stigevognen og der deltages i diverse arrangementer og træf.


Har du lyst til at blive medlem så gå til "MEDLEM" og læs om hvordan du melder dig ind.